TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 14:30-17:00 között)

Visszahív, ha nem érted el.
E-mail: fitocavallo@gmail.com

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-932-16-45

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: dzsar@dzsar.hu

©2011-2019 BY FITOCAVALLO®.

Figyelmeztetés!

Az oldalon leírtak nem helyettesítik az állatorvosi szakvéleményt.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy hívjon állatorvost a lovához, ha bármilyen eltérést tapasztal az állatnál megszokottakban. Az oldal tartalmát mindenki saját felelősségére olvassa, használja vagy próbálja ki. A szerző, Marton Zsófia semmilyen felelősséget nem vállal érte, csupán saját tapasztalatait és véleményét osztja meg az érdeklődőkkel. Ha hibát találsz az oldalon vagy kérdésed van, ide írj: loherba@dzsar.hu!

Idegrendszeri és viselkedés-zavarok

esetén hasznos gyógynövény-keverékek

A legtöbb lónál előfordul időnként, hogy az ember vagy saját környezete számára veszélyesen viselkedik, vagy vannak nehezebben kezelhető pillanatai.

 

Még mindig alig ismert tény, hogy egy ló állandósult domináns viselkedése majdnem annyira megbetegítő hatású, mint pl. a penészes takarmány. A rangsor első szerep állandó készenlétben tartja az állatot, ami szinte állandó stresszhormon termelődéssel jár. Ez óriási teher a májnak és a mellékvesének, ami viszont gyógynövényekkel jelentős részben korrigálható.

 

Különösen versenylovaknál gyakori ez a készenléti beállítottság, melyre a lovas többnyire a megfeszült, kemény izomzatból nagy bizonyossággal következtethet. Az ijedezések ön- és közveszélyesek lehetnek, az állandósult félelem szintén nagy stresszfaktor, és akár félelmi agresszióba is átcsaphat.

 

Az alvási zavarok (igen, lovaknál is van ilyen!) fejfájást, mogorva, antiszociális, ingerlékeny viselkedést okozhat. Végül a bokszfogság említendő utolsóként a gyógynövényekkel kezelhető problémák között.