Éljenek a gyógynövényes lovászok!

A bértartók elvárják, hogy a pénzükért mindig tiszta alom legyen a ló alatt a bokszban, megkapja reggel-este a kiporciózott, takarmány-kiegészítőkkel kutyult abrakot, és lehetőleg egész nap friss, illatos széna, tiszta víz legyen a ló előtt. A valóság időnként picit másképp fest...

A legtöbb lovardában ugyanazt a menüt eszik a lovak, ami előnyös a lovarda és a személyzet szempontjából, mert könnyebbség. Hátrány a lovak szempontjából, mert életkor, munkavégzés és fajta alapján nem ugyanaz a lovak igénye.


Nívósabb istállókban, főleg, ha több lovász is van, kérhető egy-egy takarmány-kiegészítő abrakhoz adagolása, vagy lehet kérni, hogy tegyenek több szénát a ló elé. Ha ilyen helyen tartjuk a lovunkat, becsüljük meg, és értékeljük a lovászt és az istálló tulajdonosát! Sok plusz munkával jár észben tartani, kinek éppen mire van szüksége.


Amikor egészséges takarmányozásról beszélünk, sose feledjük, hogy a lovat etető személyzet ebben kulcsszereplő!


Nagyon meg kell becsülni azokat a lovászokat, akik hajlandóak napjaink népszerű takarmány-kiegészítőit lelkiismeretesen adagolni a lovunknak!

Én, személy szerint köszönetet mondok minden lovásznak - így, ismeretlenül is -, aki hajlandó a FitoCavallo gyógynövényeket napi kétszer a ló etetőjébe keverni. Ezzel ugyanis nem csak a ló gyógyulásához járul hozzá (persze, ez is nagyon becsülendő), de a hírnevünket is öregbíti, mivel van lehetősége hatni a gyógynövények hatóanyagainak. Tehát hála és köszönet a gyógynövényes lovászoknak!


Megjegyzés: a professzionális sportolók nem bíznak semmit a véletlenre: maguk gondoskodnak versenylovaik takarmányozásáról. Tájékozódnak, képzik magukat, vagy kikérik szakember tanácsát, majd beszerzik a megfelelőnek ítélt takarmányokat, kimérik a napi adagokat, elosztják több részletre, és határozott ütemterv szerint, lehetőleg azonos időpontokban etetik a lovaikat.

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


Köszönöm a cikk lektorálását Dr. Kutasi Orsolya lóspecialista belgyógyász állatorvosnak, egyetemi tanárnak, ló-dietetika szakértőnek!


#takarmányozás #lovász #lovarda #kiegészítők #alom

48 megtekintés

TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 15:00-18:00 között)
E-mail: fitocavallo@gmail.com

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-45-45-077

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: info@fito-store.com

©2011-2020 BY FITOCAVALLO®.