Háti SHU pontok kezelése

Az előző részben olvashattál arról, amit lovasként megtehetsz lovadért. A mostani részben leírtak nem laikusoknak valók, otthoni használatra. Azonban egy ló-terapeuta munkájának megértéshez szükséges lehet tudni arról, melyik SHU pont miért felel, érzékenysége mire hívhatja fel a figyelmet.

Figyelmeztetés!

A masszázs otthon is végezhető szelíd gyógymód, de az alapokat képzett terapeutától vagy oktatótól kell először megtanulni. Semmilyen írásos anyag nem helyettesíthet egy tanfolyamot, jelen cikkel sem ez volt a cél.


A cikkben leírtak nem helyettesítik az állatorvosi diagnózist, kezelést vagy terapeuta által végzett beavatkozásokat. Mindenki saját felelősségére próbálhatja ki az olvasottakat saját lován, de az állatoknak fájdalom vagy szenvedés okozását a törvény bünteti.


Vigyázat, mert csak a SHU és TING pontok alapján nem szabad még következtetéseket levonni az adott ló energetikai állapotáról! Adott pillanatot tükröznek, és egyéb összefüggések is irányadóak.


Ha a terapeuta beazonosította az érzékeny pontokat, akkor az alábbi táblázatnak megfelelően következtet, hogy melyik meridián zavara állhat fenn. 

Javasoljuk, hogy ha érdekel a téma, akkor hívd ki terapeutánkat egy helyszíni állapotfelmérésre, és kérdezz tőle bátran!


Kapcsolódó írások:

Lómasszázs - minek?

Fascia - kötőszövet a lovakban

Energiavonalak a ló fején

Mik azok a SHU pontok a ló hátán?

A háti SHU pontok vizsgálata a lovon

A háti SHU pontok masszírozása

TING pontok a lovon

Gyenge hátizomzat vagy energetikai hiány?

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


Köszönet a cikk lektorálásért Deminger Kornélia lóterapeutának!


#kezelés #terápia #nyomás #akupresszúra #terapeuta #lómasszázs

179 megtekintés