TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 14:30-17:00 között)

Visszahív, ha nem érted el.
E-mail: fitocavallo@gmail.com

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-932-16-45

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: dzsar@dzsar.hu

©2011-2019 BY FITOCAVALLO®.

Figyelmeztetés!

Az oldalon leírtak nem helyettesítik az állatorvosi szakvéleményt.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy hívjon állatorvost a lovához, ha bármilyen eltérést tapasztal az állatnál megszokottakban. Az oldal tartalmát mindenki saját felelősségére olvassa, használja vagy próbálja ki. A szerző, Marton Zsófia semmilyen felelősséget nem vállal érte, csupán saját tapasztalatait és véleményét osztja meg az érdeklődőkkel. Ha hibát találsz az oldalon vagy kérdésed van, ide írj: loherba@dzsar.hu!

Sima felszín, egyenletes tömés

Aludtál már olyan matracon, ami nem volt sima? Vagy ültél már olyan fotelba, amiben gyerekjáték vagy radír lapult, és hirtelen fel is pattantál a kellemetlen nyomástól? A cipőbe ment kavics is jó példa lehetne. Nos, a nyereg felszíne ugyanilyen kényelmetlen a lovadnak, ha dudorok vannak rajta.

A nyeregpárna fekszik fel a ló hátára, ezen keresztül nehezedik a súlyod a ló hátizmaira. Fontos, hogy felszíne egyenletes, sima legyen.


Ha a nyeregpárnád tömése csomós, felszíne huplis, akkor sok kis gombostűfej és borsószem nyomódik a lovad hátába. Ez fájdalmas, így merevvé, feszessé teszi a lovat.


Először a felfordított nyerget ellenőrizd, majd utána tedd a nyerget alátét nélkül a lovad hátára, és végezd el az ábrán látható mozdulatot!


Ezzel a teszttel jobban érezheted, hogy mennyire egyenletes a kézfejedre nehezedő nyomás. Képzeld el, hogy a nyereg alá csúsztatott kezed a ló háta: milyen érzés lenne, ha valaki ráülne a nyeregre, és nyomná, mondjuk másfél órán keresztül?


Vannak-e kiálló, kidudorodó, huplis részek benne, pl. a tömés csomósodása vagy gyűrődés miatt? Ha igen, hívj egy nyergest!


Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd ki tanácsadónkat!

Nyeregillesztés cikkek

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


#nyereg #lgerinc #csigolya #lovaglás #terapeuta #marvas #markamra

50 megtekintés