Mozgásszabadság a nyereg alatt

Szomorú látvány, amikor a ló a megemelt mellső lábait nem lendíti előre, csak éppen, hogy "csoszog". Hát még, ha erre megsarkantyúzza lovasa, rácsap a pálcával! Vajon lusta lenne a ló, hogy nem akar előre menni? Talán fáj valamije? Talán a nyereggel van baj...

A ló hátára hosszban és szélességben egyaránt illeszkednie kell a nyeregnek, annak érdekében, hogy a súlyeloszlás egyenletes legyen a ló hátán. Ez adja meg ugyanis a ló számára a lehető legnagyobb mozgásszabadságot, így kerülhető el a vérerek elszorítása, a helyi gyulladások, az izomsorvadás és a fájdalom(!).


A lovaglás során fejét szár fölé emelő, fejcsapkodó, sunyító, elrohanó vagy visszatartó lovak nagy százaléka vagy a nyereg vagy a zabla okozta fájdalom elől menekül, ezt sose felejtsük el!


Ugrólovak teljesítménye azért is elmaradhat a várttól, mert a rájuk tett nyereg biomechanikai szempontból rosszul illeszkedik. Amikor ugrás közben megemelnék lábaikat, megnyomja a nyereg az érzékeny lapockaporcot. Így hamar leszokik erről a mozdulatról a ló.


Cipőt is úgy veszünk, hogy azt a pontos lábméreteink alapján kiválasztjuk, felpróbáljuk, járkálunk benne, és csak akkor vesszük meg, ha kényelmes. A legtökéletesebben az a cipő passzol majd a lábunkra, amelyiket méretre választjuk. Lovunk nyergével is tegyünk így!


Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd ki tanácsadónkat!

Nyeregillesztés cikkek


#nyeregillesztés #lapocka #lapockaporc #lovaglás #terapeuta #mellső

81 megtekintés

TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 15:00-18:00 között)
E-mail: fitocavallo@gmail.com

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-45-45-077

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: info@fito-store.com

©2011-2020 BY FITOCAVALLO®.