A gerinc tetejétől mért távolság

Az előző posztban kitárgyaltuk, hogy mekkora távolságot érdemes hagyni a nyereg és a gerincének oldala között. Most arról lesz szó, milyen magasan legyen a nyereg a ló marja felett.

Ha lovad sunyít, amikor nyereggel közelítesz felé, akkor kérlek, állj meg egy pár pillanatra, és gondolkodj el azon, miért teszi ezt az állat! A viselkedése jelzi, hogy kellemetlen vagy fájdalmas élményei vannak a nyergeléssel, esetleg a lovaglással kapcsolatban. A hátfájást vizsgáltasd ki állatorvosoddal!


A martörésből akár marsipoly is kialakulhat, ami egy mély seb a marnál. Gyakorta okozza az emberi türelmetlenség, mert a seb teljes begyógyulása előtt ismét nyergelik a lovat, és annak marja még jobban kisebesedik. Ha mély a seb, akkor a baktériumok és a genny bejut a gerinc melletti területre, ami nemcsak fájdalmas, de roppant nehéz kikezelni belőle a lovat.


A martörés akkor gyógyult, ha nem csak bőr borítja a sebet, de a szőrnövekedés eléri a 2-3 mm-t. Ha egy nyereg egyszer feltörte a lovat, azt SOHA többé ne tegyük fel rá, akármilyen „értékes” nyeregről is van szó!


Ha olyan lovat vásárolsz vagy nyergelsz, aminek a marján fehér szőrszálak nőttek, de a ló színe ettől eltérő, akkor korábbi martörés jeleit láthatod. Légy nagyon óvatos a nyergelésekor, és ha kicsit is hozzáér a nyereg a marjához, inkább ne tedd rá, még szivaccsal, alátéttel kipárnázva sem, még 5 percre sem.


Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd ki tanácsadónkat!

Nyeregillesztés cikkek


#nyereg #gerinc #csigolya #lovaglás #terapeuta #törés #markamra #sipoly

66 megtekintés

TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 15:00-18:00 között)
E-mail: fitocavallo@gmail.com

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-45-45-077

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: info@fito-store.com

©2011-2020 BY FITOCAVALLO®.