Csiklandós vagy fáj a háta?

Némelyik ló nehezen viseli a pucolást: csiklandós a hasa. De hogy a háta az legyen? Nos, ott valószínűleg inkább más van a háttérben. A gerinc melletti részek és maga a gerinc is, nagyon érzékeny. Ha gyulladás van ott, és fájdalmas a lónak, akkor a vakaró végighúzására be fogja ejteni a hátát. Te jó Ég, mi van ha fel is ülnek rá?!

Hátfájásnál el kell különíteni, hogy pontosan mi fáj: ízület vagy izom? Ezt bízzuk sántaságspecialista állatorvosra, aki lehet, hogy akár röntgent is javasol. A hőkamera is jó segítség: a gyulladást jól szemlélteti.

A rosszul illeszkedő nyereg vagy a rossz tartás (lásd Rollkur és kissing spine) a ludas legtöbbször, ha fáj a ló háta. Masszázzsal és gyógynövényekkel is sokat segíthetünk az izomsorvadáson, de a nyeregnyomást okozó nyerget cserélni vagy javítani kell.


Egyes esetekben a hátfájdalom, a sántaság vagy a mozgáskorlátozottság azért nem szűnik meg a gyógyszeres kezelés hatására, mert letapadt, kiszáradt a fascia, magyarul kötőszövet. A masszázs, az akupresszúra, a kinesio tape és egyéb fizioterápiás beavatkozások ennek fellazításával képesek tartós megoldást hozni.


A merev tarkó, a munka során bizonyos mozdulatoknak ellenszegülő ló, vagy a derekát fájlaló állat kezelése során fontos, hogy legyen meg először a pontos (nyugati, műszeres) állatorvosi diagnózis, ezután történjen meg az eszközök (nyereg, kantár) ellenőrzése, és ekkor lesz hatásos a gyógyszeres és/vagy gyógynövényes kezelés kezelés.

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


Nyeregillesztés cikkek


#nyereg #izom #letapadás #csiklandós #hátfájás #beejtett #lópucolás

88 megtekintés

TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 15:00-18:00 között)
E-mail: fitocavallo@gmail.com

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-45-45-077

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: info@fito-store.com

©2011-2020 BY FITOCAVALLO®.