Nyeregakupresszúra

Az akupresszőr nyomással dolgozik, igaz a terapeuták inkább az ujjukat, tenyérélüket használják a kezelés során. Megkeresik az érzékeny pontokat, és finoman vagy erősebben megnyomják. De csak rövid időre, aztán hagyják gyógyulni. A nyereg is nyom, ami nem baj, ha nem fáj a lónak!

A ló hátán érzékeny reflexpontok vannak (SHU pontok), melyeket, ha túl erősen nyom a nyereg, az rendkívül fájdalmas. Ugyanakkor, a SHU pontok összeköttetésben állnak a fasciákban (kötőszövetben) futó meridiánokon keresztül a belső szervekkel.


Ez azt jelenti, hogy hosszan tartó, káros nyomó hatásra az adott SHU ponthoz tartozó szerv energetikailag beteggé válhat, ami idővel fizikai síkon is megjelenő betegséget okoz.


Tipikusan ilyen a munka elején köhintgető ló, amit a Máj SHU pont nyereg általi nyomása idéz elő. Ez a „nyeregallergia” gyógynövények etetésével és a nyeregillesztés javításával pár hét vagy hónap alatt elmúlhat. A SHU és TING pontokról bővebben a Hagyományos Kínai Állatorvoslásról szóló írásainkban olvashatsz.


Ha nem vagy biztos a dolgodban, hívd ki tanácsadónkat!

Nyeregillesztés cikkek


#nyereg #lgerinc #csigolya #lovaglás #terapeuta #marvas #markamra

47 megtekintés

TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 15:00-18:00 között)
E-mail: fitocavallo@gmail.com

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-45-45-077

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: info@fito-store.com

©2011-2020 BY FITOCAVALLO®.