Kamilla ló tünetmentessége: COPD, lóasztma

Fogadjátok szeretettel Szücs Edit és Kamilla lovának a beszámolóját! Súlyos, előrehaladott, életet veszélyeztető kehessége miatt a FitoCavallo CORST START gyógynövény-keveréket kapta, a továbbiakban szinten tartásra a CORST terméket eszegeti. A tünetmentesség elérésében és fenntartásában óriási segítséget jelentenek neki a gyógynövényeink.
"Kamilla lovam négyes stádiumú kehes (lóasztma, régen COPD). A múlt évben nagyon rossz évünk volt. Egész nyáron napi inhalálás - kevés sikerrel, szteroid injekciók - rövid hatóidővel, októberben még fulladt szegényem.


Ebben az évben már február végén elkezdett tüneteket mutatni: magas légzésszám, nehezített légzés, sípoló hang vagy szörcsögés. Asztmagyógyszerek segítettek tavasszal, aztán jött a melegebb idő, és kéthetente kellet szteroid injekciózni. És bizony már gondolkodóba estünk a lódokival, hogy mi lenne a legjobb számára. 😔


Kamillát inhaláltatni kell, hogy levegőhöz jusson:


Júniusban megrendeltem a Fitocavallo tanácsadótól kapott, személyre szabott tanácsok alapján a Fitocavallo CORST START gyógynövénykeveréket. Utolsó, még ki nem próbált csodaszer reményében. És bevált!!


Két hét után, eddig nem látott mennyiségű váladék jött fel a légutakból. Előbb fehéres színű aztán egyre sűrűbb, majd sárgás és kissé zöldes váladék is ürült erőlködés nélkül. Újra tudtam vele sétálni, pici ügetés, vágta. Mozgás után pedig a jó régen letapadt váladékot könnyen felköhögte.


Ez a “tisztulás” eltartott 3-4 hétig. Új lovardába költöztünk, ahol sokkal jobbak számára a körülmények: áztatott szénát kap, pedánsan takarított, rendezett az istálló és a box. Az egész napot pedig egy nagy karámban töltheti, ahol legelhet és van árnyék is. Mire elfogyott az első két csomag CORST START, a kancámra rá sem lehetett ismerni.


Az új loviban furcsán néztek rám, mikor mondtam, hogy a lovam nagyon allergiás és a COPD miatt sokszor fullad, így a mozgatás vagy lovaglás sajnos már nem gyakori tevékenység az életünkben. Míg ezt meséltem a főlovász hölgynek, a lovam mögöttem, a karámban, 35 Celsius fok melegben és 70% páratartalomban vágtázott, bakolt, mint egy csikó.


Kamilla tünetmentes jókedve:


Szerencsére ez azóta is tart! A légzésszáma nyáron 18 és 25 között mozgott. Mióta június óta kapja a Fitocavallo gyógynövényeket, nem kellett neki szteroid injekció. Egy alkalom volt augusztusban, amikor egy nagy vihar előtt nyomott lett a levegő, és a légzése felment 28-29-re: ekkor az asztma gyógyszer (ventolin+flixotide) nem segített, így egy 2 hetes szteroid injekciót kapott, hogy a rohamot elkerüljük.


Azóta sem volt ilyen vele. A légzése beállt egy egyenletes 20-23 közé egész nyáron, aztán ahogy múltak az allergének, ez egyre lejjebb ment neki. Most inkább a 16-18 között mozgunk, de több mint egy hete 17, 15, 14, 11, 12. Ma pedig hosszú egyenletes 10-es légzés számot mértem nála.


Ezért is bátorkodtam most próbaképpen Fitocavallo CORST-ot rendelni, ami a CORST START folytatása szintentartásra. Ha ennyire jól van, lehetséges, hogy elég neki az enyhébb támogatás is, legalábbis remélem. A CORST START változatot tartogatom a dömping időszakra, ahogy ajánlották.

Egy szóban összefoglalva: köszönöm! Hálás vagyok, hogy a lovam 19 évesen jobban érzi magát mint fiatalabb korában! 🥰🤗😘 Akinek csak tudom ajánlom a termékeiket mert tényleg nagyon hatásosak és ami még plusz benne, hogy nincs mellékhatása amit szintén kezelni kellene.

Kamilla június óta fogyott végre kb. 90 kg-t, aktív, jó kedvű ló ismét, kedve van a foglalkozásokhoz, legyen az mozgatás, Parelli vagy egy kis játék a karámban. Így maradok törzsvásárlójuk, hálás köszönettel. 🤗"


Kedves Edit, köszönjük szépen a beszámolót! :-)

Hosszú, örömökben és egészségben gazdag lovas időtöltést kívánunk Kamilla lovaddal!

FitoCavallo® csapat


Ha a fentiek alapján érdekelnek az alábbi témák, bátran kattints, olvass, tájékozódj:

Száraz kehesség, lóasztma (RAO) jó kondícióval

Kezdődő légúti allergia, prüszkölés, vizes orrfolyás lovaknál

Szteroidok hatásának fokozása gyógynövényekkel

Kehes ló szteroidkezelése után gyógynövények (tüdőödéma ellen)