TANÁCSADÁS,

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

TERMÉKFEJLESZTÉS

SZEMLÉLETFORMÁLÁS

GYÁRTÁS,

KERESKEDELEM

Deminger Kornélia

(magyar, német)
Tel: +36-20-360-89-73

(hétköznap 14:30-17:00 között)

Visszahív, ha nem érted el.
E-mail: fitocavallo@gmail.com

Marton Zsófia

(magyar, német, angol)

Tel: nem elérhető

E-mail: loherba@dzsar.hu

Szabolcsi Károly

Tel: +36-20-932-16-45

(hétfőtől csütörtökig 09:00-17:00 között)
E-mail: dzsar@dzsar.hu

©2011-2019 BY FITOCAVALLO®.

Figyelmeztetés!

Az oldalon leírtak nem helyettesítik az állatorvosi szakvéleményt.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy hívjon állatorvost a lovához, ha bármilyen eltérést tapasztal az állatnál megszokottakban. Az oldal tartalmát mindenki saját felelősségére olvassa, használja vagy próbálja ki. A szerző, Marton Zsófia semmilyen felelősséget nem vállal érte, csupán saját tapasztalatait és véleményét osztja meg az érdeklődőkkel. Ha hibát találsz az oldalon vagy kérdésed van, ide írj: loherba@dzsar.hu!

Gyógynövények herélés után

A herélés ma már rutin műtét, tulajdonképpen gyógynövények nélkül is remekül elvan a legtöbb ló. Néhány esetben azonban nem zajlik le minden problémamentesen. Hogy egy adott esetnél lesz-e fennakadást, azt legtöbbször természetesen nem lehet előre megállapítani. Gyógynövényekkel azonban csökkenthetjük a komplikációk esélyét - ha időben elkezdjük etetni a lóval.


A műtétet követően a külsőleges kezelés és mozgatás mellett belsőleg rásegíthetünk a gyógyulási folyamatokra. Egyre többen megteszik lovukért ezt az apró gesztust, részben a gyorsabb és fájdalommentesebb gyógyulásért, részben az időnként kialakuló szövődmények elkerülése érdekében.


A frissen herélt ló kezelésében a fitoterápiás cél elsősorban az anyagcserefokozás-méregtelenítés, aminek hatására gyorsabb a felépülés. Mellé az adott ló állapotának megfelelően választható további beavatkozás: immunerősítés, fájdalomcsillapítás, gyulladáscsökkentés, májvédelem, vagy akár nyugtatás.


Közben fontos betartani az állatorvos által javasolt kezelést, a kontrollált mozgatást.


A gyógynövények a herélés rehabilitációjában a gyógyszeres kezelés kiegészítéseként hasznosak.

Alkalmazásukkal gyorsítható a felépülés - ezt már többször bebizonyosodott. Általában 1-2 hónapos kúra bőven elegendő a frissen herélt ló gyógynövényes támogatására.

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


#mén #csődör #fedeztetés #herélés #libidó #termékenység #terméketlenség

4 megtekintés