Energiavonalak a ló fején

Biztosan hallottál már az akupresszúrás pontokról! Ezek gyakran egybeesnek az akupunktúrás pontokkal. Ha ezeket összekötöd gondolatban, akkor vonalakat kapsz, ezek a meridiánok. Ezt persze csak a szemléltetés miatt írom így.


Minden élő szervezetben energia áramlik, amelyet követ a vér és a nyirok áramlása. Legalábbis így tartják a régi kínai gyógyítók. Ha valahol elakadna az energiamozgás, mert például akadályba ütközik, akkor ott blokkok alakulnak ki. Ezek nyomásra érzékenyek, fájdalmasak lesznek, vagy ellenkezőleg: jól esik a lónak, ha itt finoman masszírozod.


Lovad fején a csontot vékonyka bőr borítja, és kevés helyen van izom (kivétel a nagy rágóizmok). Finoman kitapogathatod, hol van neki érzékeny pont, és szereti-e ha gyengéden megnyomkodod, körkörösen masszírozod.


Ha olyan helyet találsz, ami nyomásra fájdalmas, akkor alaposan nézd meg, nem ér-e ott hozzá kötőfék vagy kantár, vajon nem az nyomta-e meg. Ha nem, akkor lehetséges, hogy energiablokk alakult ki, aminek komoly oka is lehet.


Profi ló-terapeuták minden pontot ismernek a ló fején: tudják, melyik miért felel, mit jelent állapota. Akár akupresszúrával, akár akupunktúrával kezelteted lovad, mindig hagyj neki időt az átállásra! Ez többnyire 1-2 nap, ezalatt hagyd pihenni vagy csak sétálgass vele.

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!


#kínai #orvoslás #meridián #akupunktúra #fej #akupresszúra