Éhség, étvágy és jóllakottság a lovakban

Miért eszik egész nap a ló, miért nem hagyja abba, ha már jóllakott?- tehetnénk fel a kérdést számos, túlsúlyos ló esetében. Hasonló, sokakat foglalkoztató kérdés, hogy "Miért őrül meg az egész istálló, amikor abrakoltatás közeleg?!". A hormonok szabályozzák ezt elsősorban, és az alábbi infografikából ki is derül, hogyan.


FitoCavallo® INFOGRAFIKA - Éhség, étvágy, jóllakottság

Aki érdeklődik a téma iránt, pl. szeretné sovány vagy túlsúlyos lovát helyesen takarmányozni, az keresheti Dr. Kutasi Orsolyát, akit a lovak helyes takarmányozásával és dietetikájával kapcsolatban, illetve ló-belgyógyászati kivizsgálásért lovatokhoz kihívhattok.


 

 

Köszönjük szépen a lektorálást prof. Dr. Mézes Miklós egyetemi tanárnak!


Túlsúlyos lovaknak javasolt, a FitoCavallo DONNA gyógynövény-keverék, mely természetes eredetű, kizárólag gyógynövények felhasználásával készült, az anyagcsere normalizálásán keresztül a súlyfeleslegtől való megszabadulást segítő gyógyhatású termék. A szénhidrát- és zsíranyagcsere zavarai, inzulin- és leptinrezisztencia esetén az állatorvosi dietetika betartása és rendszeres mozgatás mellett, az állatorvosi kezelés kiegészítésére javasolt.


 

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is tőlünk a fitocavallo@gmail.com címen!

352 megtekintés