Csillag és a bizalom

Fogadjátok szeretettel Újhelyi Éva és Csillag lovának beszámolóját! Csillag egy domináns, ugyanakkor érzékeny herélt, aki nehezített légzése miatt - az állatorvosi kezelés kiegészítésére - a FitoCavallo HELPER, HOTAR, majd CORST START gyógynövény-keverékeket kapta. A tünetek enyhítésében nagy segítséget jelentettek a gyógynövényeink.


"Csillag érzékeny, finom állat, könnyen tanul. Kissé antiszociális, főnökösködő. Magunk tartjuk, de 6 éves koráig istállós bértartott ló volt. A körülmények a vége felé nem voltak ideálisak: sok ammónia, kevés takarmány.


Csillag most teljes kímélő tartásban van, kb. 1 ha területe van a két lovunknak, ezen szabadon mozognak. A tereplovaglás gyakori volt régebben, de most már a korunk miatt terepre nem megyünk. Néha a karámban felnyergelünk, sétálunk, földről játszunk.


Télen előtte is sokat köhécselt, majd március elején előállt egy nehezített, sípoló légzés, horpasztás, táguló orrlyukak. Erre először antibiotikumot kapott, injekciót. Kb. nyolc napra rá egy bakteriális fertőzést kapott, lázas és levert lett, nem evett, fogyott. Ekkor kapta meg az első szteroid injekciót, aminek hatására 3 hónapig jól volt.


Június végén rosszabb lett, ekkor kapta a 2. szteroidot. Ez alkalommal nem volt annyira rosszul, mint először. A Fitocavallo HOTAR keveréket kezdtem adni, majd a HELPER-t. A HOTAR-t elhagytam a HELPER adásakor. Nyolc napi HELPER kúra után visszatértünk HOTAR-ra, de a nap végére rosszabb lett a közérzete, étvágytalan lett, többet köhögött.

Sok kísérletezgetés után (szteroid injekció, fenti gyógynövények) segítséget kértem a Fitocavallo tanácsadójától, Nellitől telefonon. Hosszan beszélgettünk az esetről, kért fotókat és egyéb információt, majd egy emailben leírta javaslatát, ami többek között, de elsősorban a Fitocavallo CORST START keverék volt.


A termék az első pár etetésnél nemigen ízlett a lovamnak, de lassan megszokta. Ma elmondhatom, hogy tünetmentes, remek a kondíciója és az étvágya, visszanyerte erejét és jókedvét is.


Köszönöm a gyors reagálást, és hogy a ló egyéni tulajdonságait kutatva akartak és tudtak segíteni! Csatolok egy fotót kettőnkről, aminek én a “Bízom benned” címet adnám."


Kedves Éva, köszönjük szépen a beszámolót! :-)

Hosszú, örömökben és egészségben gazdag lovas időtöltést kívánunk Önnek Csillaggal!

FitoCavallo® csapat


Ha a fentiek alapján érdekelnek az alábbi témák, bátran kattints, olvass, tájékozódj:

Szteroidok hatásának fokozása gyógynövényekkel

Kehes ló szteroidkezelése után gyógynövények (tüdőödéma ellen)

Por- és pollenallergia lovakban