Bendegúz, akit elhanyagoltak

Fogadjátok szeretettel Schuksz Tünde és lovai, Bendegúz és Linda beszámolóját!

Bendegúzt korábbi gazdája elhanyagolta, majd visszatérő kólikás rohamai voltak: emiatt - az állatorvosi kezelés kiegészítésére - a FitoCavallo HESPAS és NOSPAS gyógynövény-keverékeket kapta. A kólika megelőzésben és később a kattogó ízületek támogatásában nagy segítséget jelentettek/jelentenek a gyógynövényeink.Két lovam esetében is használtunk FitoCavallo keverékeket. Bendegúz lovamat tavaly nyáron 7 év után, 15 évesen vásároltam vissza, igen leromlott állapotban. Korábbi tartási helyén évente több súlyos, életveszélyes kólikás rohama volt, és mint a képeken is látszik, elhanyagolt, legyengült, lesoványodott állapotba került. Nem etették megfelelően, és nem is mozgatták. Egy kis karámban tengődött.


Óvatosan kezdtük meg a ló állapotának javítását, inkább lassabb eredményre, de kockázatmentességre törekedtünk.


Nelli, a Fitocavallo tanácsadója és terapeutája segített a ló állapotfelmérésében és Bendegúz emésztőrendszeri zavarainak kiegészítő gyógynövényes kezelésének meghatározásában. A ló Fitocavallo HESPAS-t és NOSPAS-t kapott. Mint a képeken is látszik, fizikailag szépen rendbe jött, azóta sem jelentkezett nála kólika.Kancámmal, Lindával (22) együtt kétszer BILA kúrát is kaptak, mert mindkét ló ízületei kattogtak. Ezt a keveréket szintén Nelli ajánlotta számukra. Meglepően gyorsan hatott, szinte teljesen megszűnt a kattogás.


Bendegúz esetében a STRESS készítményt is alkalmaztam, mert a lónak pánikrohamai voltak. Sajnos ez a keverék nem használt. Mivel egyéb idegrendszeri tünetei is voltak, illetve sajnos részben vannak (ataxia, szemmozgató idegek zavara, stb.), és ez valószínűsíthetően egy idegrendszeri betegségből maradhatott vissza (állatorvosi vélemény alapján), elképzelhető, hogy a viselkedészavar is ezzel függ össze, és nem lehetetlen, hogy agyi károsodás okozza.


Mellékelek néhány képet Bendegúzról a visszavásárlás idejéből és a jelenlegi állapotáról. Bendegúz könnyű sodrott ló, ezért ilyen "vaskos", amikor jó kondícióban van."


Kedves Tünde, köszönjük szépen a beszámolót! :-)

Hosszú, örömökben és egészségben gazdag lovas időtöltést kívánunk Nektek Bendegúzzal és Lindával!

FitoCavallo® csapat


Ha a fentiek alapján érdekelnek az alábbi témák, bátran kattints, olvass, tájékozódj:

Kólika lovaknál: tünetek, megelőzés, teendők

Kövér? Sovány? Pont jó? Milyen a jó ló?

Máj, mikrogyulladások, szivárgó bél