Energetikai állapotfelmérés

Az energetikai állapotfelmérés, melyet fotók és a Meridián kérdőív alapján, de ideális esetben személyesen végünk, legalább annyira fontos egy célzott gyógynövényes kezeléshez, mint a nyugati állatorvosok által végzett műszeres diagnosztika. Egyik haszna a megelőzésben rejlik.

A hozzánk tanácsért forduló lovasok gyakran hallják, olvassák lovukról szóló kiértékeléseinkben, hogy pl. a Máj Shu pont vagy a Tüdő Ting pont milyen állapotban van. Ezen pontok állapotának meghatározása teljes bizonyossággal csak személyes tapintással történhet, de súlyosabb esetekben már a fotókon is látható, hogy besüpped vagy a körülötte lévő szőr minősége eltér a környezetétől. 


A betegség előtti állapotot kísérő jeleket elemezve előre következtethetünk egyes betegségek kialakulására. Ilyen jelek például a ritkuló sörény-farok, a pata beszűkülése, a korpásodás, a szemkönnyezés, az étvágytalanság, a viselkedés megváltozása, a munka során hirtelen vagy látszólag ok nélkül kialakuló ellenszegülések, a gyakori prüszkölés és köhintés, a kemény, kötött izomzat vagy a szőrzet minőségének megváltozása.


Másik jelentősége egy energetikai állapotfelmérésnek abban rejlik, hogy a látszólag egymással össze nem függő tüneteket értelmes összefüggésbe helyezi.

Míg a nyugati orvoslás az emésztési zavart többnyire nem köti össze a bőséges, habos orrváladékkal, addig a kínai orvoslás e probléma egyidejű jelenlétét egy „Lép és Tüdő Qi hiány” elnevezésű szindrómával írja le, és pontos protokollja van a kezelésére: gyógynövényekkel, akupresszúrával, akupunktúrával, illetve étrendi módosításokkal.


A legtöbb lovas, ha köhögésre kér gyógynövényeket lovának, akkor a betegséghez kapcsolódóan ritkán említi meg, hogy ha sovány a ló, hiába eszik sokat, vagy, hogy szőrváltáskor sokat fogy lova.


A célzott gyógynövényes terápiához azonban szükség van e két, látszólag össze nem függő jelenség ismeretére. Kérdőívünkkel éppen ezért mindenre rákérdezünk, így fény derül az összefüggésekre, melyek alapján behatárolható, hogy melyik kínai kórképről van szó – ami gyakran egészen más, mint a nyugati.


A szindrómák alapján történő gyógynövényes kezelés roppant hatékony, mert „egy csapásra több legyet üthetünk”. Valójában sok esetben az anyagcserezavarok fogják össze a különféle, látszólag eltérő tüneteket.

Írd meg véleményedet, tapasztalataidat, de akár kérdezhetsz is!


Terapeutánk, Deminger Kornélia itt érhető el.


#állapotfelmérés #tanácsadás #terápia #energia

162 megtekintés