top of page
MÉREGTELENÍTÉS, MÁJ MOTÍVUM.png

MÁJ,

SALAKTALANÍTÁS

MÉREGTELENÍTÉS, MÁJ logo lovas.png

A májregeneráló és a méregtelenítő folyamatokat támogató gyógynövényeink az alábbi betegségek és problémák esetén segítik a lovak egészségének helyreállítását:

máj központi szerepet játszik a méregtelenítésben (pl. gyógyszerek, sejtkárosító szabad gyökök átalakításában), a szteroid- és pajzsmirigyhormonok lebontásában, az izmok energiaellátásában és az anyagcseréhez kapcsolódó számos fontos feladatban. Legnagyobb ellensége a fertőzések, paraziták, a stressz (stresszhormonok), a penész és a gyógyszer-túlhasználat.

 

Ha szeretnéd lovad máját biztonságban tudni, akkor gyógynövényeinkkel sokat segíthetsz ezen. Érdemes minden vakcinázást, féreghajtást és gyógyszeres kezelést egyfajta májterhelésnek tekinteni, ahogyan májterhelő a gyakori dominanciavita is a karámban vagy a lovassal.

vese különleges szerv, igen nehéz gyógyítani bármilyen módszerrel, ha már károsodott. A húgyutak nem csak a veséből állnak, hanem ide tartozik pl. a húgyhólyag, húgycső, húgyvezeték. Ezek gyulladása, elhomokosodása viszonylag ritka  a lovaknál. Ezekre a problémákra a népi gyógyászat régóta alkalmaz gyógynövényeket, de természetesen mindig csak az állatorvosi kezelés mellé.